יום שני, 29 באוקטובר 2018

פוסט בנושא פרסומות

פרסומת היא בדרך כלל סרטון או פוסטר או תמונה שבאה להציג לנו האנשים הצרכנים מוצרי צריכה חדשים או משופרים.
מוצרים שבדרך כלל צורכים הכי הרבה יופיעו גם בתוך קמפיין או מסע פרסום ויראו אותם בכמה פרסומות שונות אבל הפרסומות האלו תמיד ידברו על אותו נושא ותמיד יבואו לפרסם את המוצר, המפרסמים של היום עלו על השיטה איך ליצור גל צריכה גדול יותר בכך שהם פונים לרגשות של הצופים ומשדרים לנו דברים בשיטה תת הכרתית בלי שנשים לב. הפנייה לרגש נקראת אמוציונלית לעומתה פרסומת רציונלית היא פרסומת שלא באה לפנות לרגש אלה באה להציג עובדות ומציגות את המוצר כפי שהוא בלי שינויים או הקצנה כמו למשל פרסומות למשחת שיניים שבאה להראות לנו את העובדה על אותו מוצר.

בפרסומות ישנם גם המון מיתוסים שמוצגים בהקצנה כמו פרסומות למעדנים בהם המפרסמים רוצים להראות לנו שאם נקנה את אותו מעדן אנחנו נהיה מאושרים ונצליח ויהיה לנו חיים הרבה יותר טובים ויש אנשים שמאמינים לזה לא בהכרח לפרסומות של מעדנים אבל לפרסומות של הלוטו בעיקר אפשר ליפול כי מראים לנו שאם תזכה החיים יהיו הרבה יותר טובים אבל לא אומרים לנו את הסיכויים שלנו לזכות.
המפרסמים מעוניינים בעיקר בכסף ולא משנה להם אם הם רומסים משפילים או פוגעים באנשים אחרים העיקר שהכסף יכנס אך לא כולם ככה יש פרסומות שהכסף הזה הולך למטרה טובה כמו פרסומות למלחמה נגד הסרטן או פרסומות לאימוץ כלבים.
לפרסומות יש כוח והשפעה גדולה עלינו בחיי היום יום אנחנו בתור צרכנים צריכים להיות חכמים יותר ולחשוב בהיגיון אם אנחנו צריכים את כל המוצרים שמפרסמים לנו או לא.

תגובה 1:

  1. יהב יקיר,
    שים לב- יש הבדל בין קמפיין מסחרי לבין קמפיין חברתי. עלייך לחדד את הבנתך בפסקה הראשונה.
    חסרה לי התייחסות לסיבות שימוש בטכניקות מסוימות בפרסום עליהן דיברת.

    באשר למיתוסים- שים לב, התבלבלת בין אמריקאניזציה לבין מיתוס וסטריאוטיפים.
    הפרסומות עליהן דיברת שבהן הכסף הולך למטרה טובה הן קמפיינים חברתיים (פיסקה אחרונה)

    כתבת יפה בחלק האחרון על הביקורתיות שלנו כצרכני תקשורת.

    השבמחק